MAJHNA ŠOLA, VELIKO SRCE!

V tednu med 13. in 17. februarjem smo imeli na šoli prav poseben teden, ki smo ga poimenovali MAJHNA ŠOLA, VELIKO SRCE!

Ljubezen sejemo vsak dan. Z drobnimi dejanji, majhnimi pozornostmi, besedami, ki pogrejejo. S skuhano vročo čokolado in prebrano pravljico. Pa tudi s pozdravom na šolskem hodniku in pridržanimi vrati. Zato smo v mesecu februarji imeli prav poseben teden, teden prijaznosti. Med tem tednom so učenci dobili nekaj idej s katerimi so drug drugemu izkazali prijaznost, ljubezen pripadnost. Drobna dejanja – nasmeh, pozdrav, klepet, drobno darilce in še marsikaj drugega so nam popestrila dni. Učenci so se zelo izkazali in to dejavnost vzeli zelo resno, česar smo bili zelo veseli vsi na šoli. 

Včasih dejanja, ki jih opravimo mimogrede, pustijo močan pečat, ne da bi se tega zavedali. Včasih bežna prijazna beseda nekomu spet utrdi tla pod nogami. Včasih zgolj tišina in prisotnost stvari spet postavita na pravo mesto. V tem tednu smo se na šoli spodbujali k temu, da bi drobna in malo manj drobna dejanja ljubezni vnesli v čisto vsak dan svojega življenja in s tem dnevom dodali tisto barvitost, ki ljudem daje upanje.

Naj se drobna dejanja tako usidrajo v vaše srce in v srca okoli vas, da se bodo posledice izziva kot ogenj razširile na vse dni v letu.

 

Prisrčen pozdrav.

Tina Zobec Pirnat – svetovalna delavka

DOSTOPNOST