TEL/FAX: 01 7098 014
 

OFFICE 365 – DOSTOP

Dostop do paketa spletnih storitev in programske opreme Office 365

Obveščamo vas, da je tudi na naši šoli na voljo dostop do paketa spletnih storitev in programske opreme Office 365. S tem je učencem odslej na voljo:

  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB
  • orodja za hkratno delo na dokumentih
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo

Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

V času trajanja izobraževanja (do konca 9. razreda)  je učencem na voljo tudi polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikov in na 5 mobilnih naprav.

Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti

https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti

Za pridobitev uporabniškega imena in gesla izpolnite spodnjo pristopno izjavo in jo NATISNJENO oddajte učiteljici Almi Kandare ali v tajništvu šole. Prijavne podatke prejmete v nekaj dneh na svoj elektronski poštni naslov.

PRISTOPNICA ZA OFFICE 365

EPOŠTA: Če želi učenec pridobiti tudi e-poštni naslov z domeno os-tsaljose.si, odprite spodnji obrazec PRIJAVNICA ZA EPOŠTO, ga izpolnite in natisnjenega vrnite v šolo (v tajništvo ali učiteljici Almi Kandare).

PRIJAVNICA ZA EPOŠTO

DOSTOP DO OFFICE 365 – NAVODIL

Za dostop do Office 365 obiščite spletno mesto https://o365.arnes.si in se prijavite z uporabniškimi podatki, ki  jih boste prejeli po epošti (učenci 6. – 9. razreda jih že imate, ker z njimi dostopate do moodle učilnic).

V ČASU EPIDEMIJE (ŠOLANJA NA DALJAVO), VAM NI POTREBNO IZPOLNITI PRIJAVNICO, AMPAK LE POŠLJITE SPOROČILO NA alma.kandare@os-tsaljose.si.

NAVODILA ZA DOSTOP:

V ČASU EPIDEMIJE (ŠOLANJA NA DALJAVO), VAM NI POTREBNO IZPOLNITI PRIJAVNICO, AMPAK LE POŠLJITE SPOROČILO NA alma.kandare@os-tsaljose.si.

 

Office 365 je oblačna storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju OŠ Toneta Šraja Aljoše. OŠ Toneta Šraja Aljoše ne zagotavlja dostopnosti in kakovosti storitev.

Pogoji storitve so na voljo na http://office.microsoft.com/sl-si/products/licencni-pogoji-za-microsoftovo-programsko-opremo-za-officeove-uporabniske-narocnine-FX103453735.aspx

ali https://products.office.com/sl-si/home

Na OŠ Toneta Šraja Aljoše ne nudimo podpore pri uporabi storitve Oblak 365 in Office 365. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Želimo vam prijetno uporabo možnosti Office 365!