START UP VIKEND – PODJETNIŠKI KROŽEK

V petek, 15. 10., in soboto, 16. 10., so se učenci podjetniškega krožka udeležili START UP vikenda v Osnovni šoli »Jožeta Krajca« Rakek. Vikenda se je udeležilo 12 učenk in učencev 7., 8. in 9. razreda. Na START UP vikendu so se učenci učili podjetniški veščin. V podjetniškem krožku smo se že razdelili v skupine in učenci so že razmišljali o idejah. S pomočjo podjetnice Urše Žorž in predstavnice Podjetniškega inkubatorja Perspektiva, Dolores Keš, so učenci v petek začeli z oblikovanjem svoje ideje in rešitve zanjo. Pri delu so si pomagali s tabličnimi računalniki, svojo idejo in rešitev pa so nato spisali na plakate. Narediti so morali tudi prototip svoje ideje. V soboto so z delom nadaljevali, vendar je bil večji poudarek na oblikovanju predstavitve svoje ideje. Ob koncu dneva so učenci po skupinah predstavili svoje ideje, komisija pa je njihovo idejo in predstavitev nato ocenila. Podelili so tri nagrade: nagrado za Naj idejo, Naj pitch in Naj družbeno koristna ideja. Naši učenci so bili pri tem zelo uspešni, saj so dobili kar dve nagradi.

Učenca Taj Grandljič Šega (7. razred) in Gaber Klučar (9. razred) sta z idejo Magnetni žepi dobila nagrado za Naj idejo. S tem sta dobila denarno nagrado s katero bosta oblikovala prototip, uvrstitev na regijsko tekmovanje ter mentorstvo s strani Podjetniškega inkubatorja Perspektiva.

Učenci Andraž Štrukelj (8. razred), Jan Premerl (8. razred), Aleš Zabukovec (8. razred), Žiga Kunc (8. razred) in Jernej Anzeljc (9. razred) so z idejo Airbag jopič dobili nagrado za Naj pitch. S tem so se uvrstili na regijsko tekmovanje ter dobili mentorstvo s strani Podjetniškega inkubatorja Perspektiva.

Tudi ostale skupine so imele zelo dobre ideje. Učenke Neža Milavec (7. razred), Izadora Bajželj (8. razred), Lena Lah Majkić (8. razred) in Anja Milavec (9. razred), ki je sodelovala preko telefona zaradi bolezni, so predstavile Tečilko (budilko, ki teče). Učenki Ema Premerl (7. razred) in Zala Šarc (7. razred) pa sta predstavili idejo Prometne slušalke z GPS.

Vsem učencem in učenkam iskrene čestitke za izvrstne ideje in predstavitve.

Mentorica Tina Troha

Oglejte si video utrinke našega vikenda na OŠ “Jožeta Krajca” Rakek: OGLED VIDEO UTRINKOV

DOSTOPNOST