TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

PETEK 20. 11. 2015 je bil spet tisti dan, ko smo se spominjali starih časov pravih slovenskih zdravih zajtrkov, ko so se na mizi znašla jabolka iz zdravih, domačih sadovnjakov. Ko smo na domači kruh mazali slasten med iz čebelnjakov lokalnih pridelovalcev in vedeli, da so čebele obiskovale cvetove travnikov iz sosednje vasi. Ko še nismo kupovali uvoženega kruha ali mazali sintetične margarine samo zato, ker je nekdo rekel, da je domnevno bolj zdrava od pristnega domačega, iz slovenskega kravjega mleka, narejenega masla. Trudimo se da, je večino dni naša malica sestavljena le iz slovensko pridelanih živil.

Med so nam podaril bloški čebelarji:
BLOŠKI MED – MIROSLAV DOLES,
GOZDNI MED – STANISLAV IN VLADKA CAR IN
GOZDNI MED – RAJKO ANZELJC.

Najlepša hvala!

Mleko že leta dobivamo iz domače EKO KMETIJE PREMROV iz GLINE, in tako je bilo tudi v petek.

BIO AJDOV KRUH, EKO JABOLKA IN MASLO, pa so tudi od slovenskih proizvajalcev.

Vse nam je dobavila trgovina ŠTACUNA (lastnika: Eneja Debevec in Žiga Ivanetič iz Begunje pri Cerknici), ki je  združila slovenske kmete in proizvajalce in ponuja pestro paleta slovenskih izdelkov.

Več si lahko ogledate na naslednji povezavi: TRGOVINA ŠTACUNA

Z ohranjanjem tradicionalnega slovenskega zajtrka in uživanjem slovenskih jedi tudi doma, boste pomagali domačim kmetom, sadjarjem in čebelarjem ter drugim pridelovalcem zdrave lokalno pridelane hrane.

Spodbudili boste potrošnjo izdelkov domačega porekla in tako pomagali ohraniti marsikatero delovno mesto, ki ga ogroža poplava poceni uvožene hrane.

Pa dober tek!

TRAD_SLOV_ZAJTRK

DOSTOPNOST