TEL/FAX: 01 7098 014
 

NOVEMBER 2019 – 2. TEDEN

2. teden

od 11. 11. 2019 do 15. 11. 2019

PRENESI JEDILNIK – ŠOLA

PRENESI JEDILNIK – KOSILA ZUNANJI

PONEDELJEK

Malica:  Müsli natur (GPŠ, GO, GJ, M), navadni jogurt (M), polnozrnati grisini (GPŠ)ananas, nesladkan čaj ali voda           

Kosilo: Prežganka (GPŠ, J), goveji golaž, polenta (GPŠ), rdeča pesa, voda

TOREK

Malica:  Hot dog štručka (GPŠ), piščančja hrenovka NJAMI Pivka* (brez aditivov in E-jev), ajvar, zelena paprika, nesladkan čaj ali voda

Kosilo:   Zelenjavna enolončnica z lečo, slivovi cmoki z drobtinami (GPŠ, M, J), čaj ali voda

SREDA

Malica:   Makovka, bela kava* (M) [eko mleko lokalnega pridelovalca], hruška

LEŠNIKI [shema šolsko sadje]

Kosilo: Bučna juha (GPŠ), segedin golaž (GPŠ) in slan krompir v koščkih, nesladkan čaj ali voda

ČETRTEK

Malica:   Skutin zavitek (GPŠ, M, J), nesladkan čaj, mandarina   

                mleko [shema šolskega mleka]

Kosilo:  Piščančji paprikaš kot enolončnica (GPŠ), puding – domača izdelava (M), nesladkan čaj ali voda

PETEK

Malica:  Bio črn kruh* (GPŠ), domače maslo* (M), med* [Bloški],  jabolko*, mleko (M)* [ekološko mleko lokalnega pridelovalca],

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Kosilo:   Cvetačna juha z jušnimi testeninami (GPŠ, J, Z), tribarvne testenine s tuno in zelenjavo (GPŠ, R, M), riban sir (M), kitajsko zelje s fižolom, voda

——————————————————————————————————————————————-

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

Pri vseh pripravljenih jedeh v šoli se uporablja manj sladkorja in manj soli.

* OPOMBA: NJAMI PIŠČANČJE HRENOVKE BREZ E so prejele na mednarodnem ocenjevanju AGRA so prejele Srebrno medaljo za kakovost ter posebno priznanje za varne mesnine. Vsebujejo omega3 in omega 6 maščobne kisline, ki so v kontroliranem razmerju.

LEGENDA OZNAK ALERGENOV:

M – mleko, mlečni izdelki (laktoza), G – gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), Z – zelena, S – soja, A – arašidi, O – oreški (orehi, mandeljni, lešniki, pistacija, brazilski oreški…ipd), J – jajca, R – ribe, GO – gorčica, SE – sezam, VB – volčji bob, ME – mehkužci, ŽD, žveplov dioksid, SU – sulfiti

Vse jedi, živila, ki jih ponujamo lahko vsebujejo alergene v sledovih. (Uredba EU št. 1169/2011 in Uredba o izvajanju Uredbe 1169/2011 (Uradni list RS, št. 6/2014))